Selamat datang di blog FIQIH gaul.

Pages

Sholawat ala Gus Dur


                       بســم الله الرحمن الرحيم
استـغـفرالله رب البرايــا
رب زدنى علـما نـافــعا
يـارسول الله سـلام عليك
عـطفة يـا جـيرةالـعلم
اسـتـغـفرالله من الخطايا
ووفـقنى عـملا صـالحا
يـارفيع الـشان والدارج
يـااهيل الجـودوالـكرام

Kelawan muji maring pangeran
Rino wengine tanpo pitungan 2x

Ojo mung ngaji syari’at bloko
Tembe burine bakal sangsoro 2x

Seneng ngafirne marang liyane
Yen isih kotor ati akale 2x

Ing pepaese gebyare dunyo
Mulo atine peteng lan nistho 2x

Wajibe ngaji sak pranatane
Baguse sangu mulyo matine 2x

Kerono mapan sari ilmune
Ugo hakikot manjing rasane 2x

Tanpo tinulis isi dowoco
Den tancepake ing jero dodo 2x

Merasuk ing badan kebeh jeroan
Miningko dalan manjinge iman 2x

Kudu rangkulan rino lan wengi
Dzikir lan suluk jo nganti lali 2x

Dununge roso tondo yen iman
Kabeh tinakdir saking pangeran 2x

Kang podho rukun ojo ngak siyo
Nabi Muhammad panutan kito 2x

Alloh kang bakal ngangkat derajate
Ananging mulyo maqom drajate 2x

Ora kesasar roh lan sukmane
Utuh mayite ugo ulese 2x

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran
Kang paring rohmat lan kenikmatan

Duh bolo konco prio wanito
Gur pinter dongeng nulis lan moco

Akeh kanga pal qur’an haditse
Kafire dewe dak digatekne

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Iri lan meri sugihe tonggo

Ayo sedulur jo nglaleake
Ngumandelake iman tauhide

Kang aran sholeh bagus atine
Laku thorikot lan ma’rifate

Al-qur’an qodim wahyu minulyo
Iku wejangan guru waskito

Kumantil ati lan pikiran
Mu’jizat rosul dadi pedoman

Kelawan Alloh kang maha suci
Ditirakati di riyadhohi

Uripe ayem rumongso aman
Sabar narimo najan pas-pasan

Kelawan konco dulur lan tonggo
Iku sunahe rosul kang mulyo

Ayo nglakoni sekabehane
Senajan asor toto dhohire

Kaum palastro ing pungkasane
Den gadang Alloh suwargo manggone


                       بســم الله الرحمن الرحيم
استـغـفرالله رب البرايــا
رب زدنى علـما نـافــعا
يـارسول الله سـلام عليك
عـطفة يـا جـيرةالـعلم
اسـتـغـفرالله من الخطايا
ووفـقنى عـملا صـالحا
يـارفيع الـشان والدارج
يـااهيل الجـودوالـكرام

Sing sregep golek sangune akhirat
Supoyo oleh ridlone pangeran 2x

Iku tandane seneng dongane liyan
Ing akhire mesti oleh ganjaran 2x

Mulo dewe’e iku butuh ayem
Songko ganjarane wong kang tahlilan 2x

Iku mergo kabujuk rayune syetan
Sedino utuh karo rasan-rasan 2x

Senengane nyalahne tanggane
Ora ngerti yen iku rugi mburine 2x

Duwe anak putu prawan joko rondo
Ungah-ungguh sopan santun toto kromo 2x

Macak lanang rumangsane ayu dewe
Ora ngerti yen iku kabeh gawean 2x

Ngalor ngidul ngetan ngulon lali mangan
Urong ijab jebul wes telung wulan 2x

Ojo mung ngaji syari’at bloko
Tembe burine bakal sangsoro 2x

Seneng ngafirne marang liyane
Yen isih kotor ati akale 2x

Ing pepaese gebyare dunyo
Mulo atine peteng lan nistho 2x

Sing istiqomah olehe ngibadah
Supoyo panen oleh gabah katah 2x

Tapi dewe’e ora gelem syukur
Nanging uripe ora biso makmur 2x


Duh poro ibu muslimat fatayat
Yo iku rutin menyang muslimatan

Yen muslimat mesti tahlilan
Supoyo langgeng olehe kekancan

Wong mati iku koyo wong kerem
Ayeme iku yen oleh kiriman

Gak tau gelem menyang muslimatan
Senenge lungguh-lungguh karo petan

Ora kelingan salahe dewe
Opo wae mesti di omongne

Duh poro bapak ibu kang waspodo
Iku kabeh kudu di wulang agomo

Zaman akhir wong wadon ilang wirange
Idep malek alis nylirit lambe abang

Bocah lanang ugo melu-melu edan
Mlaku bareng runtang-runtung karo perawan

Duh bolo konco prio wanito
Gur pinter dongeng nulis lan moco

Akeh kang apal qur’an haditse
Kafire dewe dak digatekne

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Iri lan meri sugihe tonggo

Yen kito pingin uripe barokah
Lan ojo lali anggone nggarap sawah

Akeh sedulur kang podo nandur
Senajan diparingi panjang umur

0 Komentar:

Poskan Komentar